Waar moet ik eten in Boston? Onze 10 favoriete restaurants - (2024)

Weet je niet waar je moet eten in Boston ? Op zoek naar de beste restaurants om uw smaakpapillen te verrassen? Volg de gids. Door Johanna en Fabien

De eetscene van Boston was ooit geconcentreerd in de binnenstad, maar heeft zich de afgelopen jaren gedecentraliseerd en verspreid over de wijken van de stad (en naburige steden)

Al etend door de stad krijgt u een kijkje in Boston’s diverse gemeenschappen en groeiende internationale eetcultuur, en u zult tevreden zijn ongeacht uw dieet of prijsklasse. Hier is onze selectie van de beste restaurants in Boston.

Table des matières

Sarma

Populair maar niet overschat, verfijnd maar pretentieloos, Sarma is een juweeltje van de eetgelegenheden in Boston (hoewel het eigenlijk in het nabijgelegen Somerville ligt). Hier combineert de keuken Turks geïnspireerde ingrediënten tot smaken die u nooit eerder hebt geproefd. Bestel van de gevarieerde lijst van kleine gerechten om te delen of vraag een ober om speciale hapjes te brengen. Welke combinatie van gerechten u ook bestelt, u zult moeilijk kunnen beslissen welke de beste was. Dit is een geweldige plek om met een kleine groep te bezoeken, zodat je veel verschillende dingen kunt proberen. Een reservering is noodzakelijk.

Site, reservering en routebeschrijving: meer info

PAGU

PAGU, iets verderop in Cambridge’s Central Square, is een van de meest innovatieve en heerlijke restaurants in de omgeving van Boston. Chef Tracy Chang mengt traditie en modernisering in haar gerechten, vaak geïnspireerd door herinneringen en toevallige ervaringen. Toen ze in Noord-Spanje woonde, ontwikkelde ze gerechten en experimenteerde ze in de gemeenschappelijke keukens van Baskische gastronomische verenigingen. Ze put ook uit haar jeugd in het Japanse restaurant van haar grootmoeder. De resulterende Spaans-Japanse fusie is bedwelmend; de bao’s, vooral de oesterversie met inktvisinkt, zijn transformerend. Ze heeft ook samengewerkt met studenten voedingswetenschappen van Harvard om te spelen met de gastronomie van sommige van haar creatieve gerechten (zoals de Cheesy Wafflato). Veel gerechten op het menu verrassen en verrukken, en de groenten veranderen met het seizoen. Wees bereid om te worden weggeblazen door iets nieuws.

Site, reservering en routebeschrijving: meer info

Kleine Ezel

Het concept van Little Donkey is vergelijkbaar met dat van Sarma (kleine, heerlijke borden), maar het is iets moeilijker vast te stellen. In plaats van zich te concentreren op één keuken, haalt het zijn culinaire inspiratie uit de hele wereld; denk aan de vleesravioli uit Istanboel, vindaloo short ribs en octopus a la plancha, om er maar een paar te noemen. Hoewel het op papier onsamenhangend lijkt, slaagt het team er perfect in. Elk gerecht gaat over in het volgende, en het deskundige personeel laat u niet verdwalen.

Site, reservering en routebeschrijving: meer info

Brewer’s Fork

Zoals de naam al doet vermoeden, is dit restaurant in Charlestown niet vies van bier. Maar in tegenstelling tot veel speciaalbierbars heeft deze bar het eten en de sfeer die erbij passen. Pizza’s in Napolitaanse stijl zijn de perfecte aanvulling op de unieke bierkaart, die lokale bieren en Belgische ambachtelijke bieren bevat. Het is ook de perfecte plek om halverwege de middag te stoppen. De oesters, charcuterieplankjes en andere dagschotels (gekrabbeld op het krijtbord aan de muur) zijn altijd top. Het terras is moeilijk te verslaan op een warme dag.

Locatie, reservering en routebeschrijving: meer info

Tiger Mama


Topchef finaliste Tiffani Faison is genomineerd voor een James Beard Award, wat gemakkelijk te geloven is als je eenmaal de Zuidoost-Aziatische gerechten bij Tiger Mama hebt geproefd. Deze nieuwkomer in het Fenway-gebied, een van een handvol restaurants van de chef, is een welkome verandering in de eetscene van het gebied. Probeer de gumbo en laat u verleiden door de funky jungle-ritz inrichting van het restaurant. Tiger Mama bewijst dat Fenway niet alleen over sportbars gaat. Probeer ook Faisons restaurant twee deuren verder, Fool’s Errand, dat een bezoek waard is voor luxe hapjes en deskundige co*cktails.

Locatie, reservering en routebeschrijving: meer info

O Ya

O Ya krijgt veel lof van iedereen die er eet en wordt regelmatig genoemd in gesprekken in eetbladen over de beste sushirestaurants van het land. Het omakasem*nu met meerdere gangen is legendarisch en de prijzen voor Boston zijn dat ook. Maar iedereen die hier heeft gegeten zal zweren dat het de moeite waard is. Met locaties in New York en Mexico City, vereist dit culinaire mekka ruim van tevoren reserveren.

Site, reservering en routebeschrijving: meer info

Hojoko

Als O Ya een beetje te duur voor u is, ga dan naar het Verb Hotel om het informele zusterrestaurant Hojoko te ontdekken. Het op izakaya geïnspireerde menu bestaat uit een mix van kleine gerechten, sushirollen, ramen en andere heerlijke hoofdgerechten. Net als The Verb is Hojoko geïnspireerd door rock-‘n-roll, met aan de muren vinylplaten. Zijn liefde voor vinyl stopt daar niet. Het restaurant heeft een aparte, speciale ‘hipster vinyl den’ geopend, genaamd The Groove, die een eerbetoon is aan Japanse ondergrondse vinylbars. Als dat niet genoeg is om uw nieuwsgierigheid te wekken, zijn er ook een snackmenu en sake verkrijgbaar.

Locatie, reservering en routebeschrijving: meer info

NAHITA

NAHITA is nog een bewijs van de groeiende aanwezigheid van de internationale keuken in Boston. Deze mix van Aziatische en Latijns-Amerikaanse gerechten zorgt voor ingenieuze fusies die de bezoekers de schittering van ceviche tot sashimi en van zee-egel tot guacamole doen beseffen. Onder invloed van de vele Japanners en Chinezen die vanaf de jaren 1800 naar Peru immigreerden, legt chef-kok Efe Onoglu uit dat zijn gerechten zijn geïnspireerd op wat hij denkt dat de afstammelingen van deze mensen graag regelmatig eten. De chef maakt tortilla’s met de hand, en het restaurant koopt visfilets uit Japan. Het restaurant is gunstig gelegen in het centrum van Boston en biedt hoge plafonds met grote ramen en veel planten, een centrale bar en private dining. Als u de grote drukte wilt vermijden, kunt u het beste op een doordeweekse dag gaan.

Locatie, reservering en routebeschrijving: meer info

Pizzeria Regina

Zeker, het staat in elke gids die u over Boston leest, maar als u vroeg komt, voordat de menigte aanzwelt, zult u begrijpen waarom. Regina Pizzeria is een klassieke plek met geruite tafelkleden. De bruuske obers zorgen ervoor dat uw diner vlot verloopt, maar de pizza is absoluut ongelooflijk.

Site, reservering en routebeschrijving: meer info

KO Catering en Taarten

Australiërs die Australië hebben doorkruist brengen aan de waterkant van East Boston een van de beste culinaire producten van het Britse Gemenebest, meat pies. Voor de niet-ingewijden, dit zijn geen typische desserttaarten. Het zijn zelfgemaakte, lekkere taarten voor eenmalig gebruik die je met je handen eet. Ze zijn er in allerlei soorten vlees en groenten. Met erwten zijn ze de ultieme snelle maaltijd. Hoewel East Boston buiten de gebaande paden ligt, moet u zeker het gebied verkennen, want veel van de gebouwen op deze voormalige scheepswerf zijn nu interessante bedrijven, zoals het Downeast Cider House en de seizoensgebonden kunstgalerie ICA Watershed.

Site, reservering en routebeschrijving: meer info

Boston Openbare Markt

Als de hordes toeristen rond Faneuil Hall u afschrikken, is de Boston Public Market een perfect tegengif. Binnen bieden enkele van de beste voedselverkopers van Boston een breed scala aan lokale specialiteiten. Pak een kopje koffie bij George Howell Coffee, en bevredig je zoetekauwen bij hipsterfavoriet Union Square Donuts.

Locatie, reservering en routebeschrijving: meer info

Santarpio’s Pizza

Santarpio’s Pizza, een andere pizzalegende uit Boston, heeft zijn locatie in East Boston al tientallen jaren. De pizza’s smaken als je beste jeugdpizzaherinneringen – geen ongewone toppings of pretentie, gewoon ongelooflijke pizza met een unieke mix van kruiden en specerijen. Santarpio’s ligt vlakbij Logan Airport en is een geweldige eerste maaltijd in de stad – of de laatste voordat u gaat vliegen.

Locatie, reservering en routebeschrijving: meer info

Island Creek Oyster Bar

Island Creek Oyster Bar neemt het farm-to-table concept letterlijk. De oesters komen van Island Creek Oysters, een kwekerij halverwege Boston en Cape Cod. Als u niet naar de kwekerij zelf gaat, vindt u de meest verse oesters in het restaurant, meestal dezelfde dag of de dag ervoor geoogst. Op het menu staat ook vers gevangen vis en een uitgebreide lijst met co*cktails, wijnen en lokale bieren. Gelegen op een steenworp afstand van Fenway Park, is het een geweldige stop voor of na een Sox wedstrijd.

Locatie, reservering en routebeschrijving: meer info

Rij 34

Row 34 is eigendom van dezelfde eigenaren als Island Creek en ligt tussen het Seaport Technology Center van Boston en het enorme conferentiecentrum een paar straten verderop. Deze locatie maakt Row 34 een populaire plek voor zakenlunches, maar het is ook een geweldige plek voor happy hours. Het biedt een van de beste bierlijsten van Boston en geweldige wijnen bij de lokaal gekweekte oesters. Als je een pauze nodig hebt van alle zeevruchten uit New England, is een hamburger altijd een goede optie.

Locatie, reservering en routebeschrijving: meer info

Merengue Restaurant en Catering

Merengue, zoals de naam al doet vermoeden, is een plek waar muziek en decor een aanvulling vormen op het lekkere eten. Geschilderde palmbomen sieren de ramen en binnen hangt een hemelsblauwe brommer boven de bar. Merengue biedt uitstekend Dominicaans eten en een aangename sfeer. Het zou verkeerd zijn om niet een van de specialiteiten van het huis te proberen, waaronder mofongo, een gerecht van gepureerde bakbananen gevuld met kip of varkensvlees en geserveerd met bouillon. De muren zijn bekleed met foto’s van Boston sporthelden en politici die het restaurant hebben bezocht. En in deze stad is het keurmerk van Manny Ramirez, Pedro Martínez en Big Papi meer waard dan een handvol James Beard Awards.

Site, reservering en routebeschrijving: meer info

Kamakura

Kamakura’s meergangenproefmenu’s en uitstekende sake lijst zullen indruk op u maken. Dit kleine, chique Japanse restaurant in het stadscentrum volgt de eeuwenoude Japanse praktijk van kaiseki – kleine gerechten, maar met moderne stijlen om innovatie te inspireren. Naast proefmenu’s zijn er ook bentoboxen, sushi, sashimi, ingemaakte groenten en wagyu-rundvlees. Bovendien gebruikt het restaurant seizoensgebonden en duurzaam ingekochte ingrediënten uit de omgeving van Boston. Sake wordt geserveerd in kleine kopjes in de traditie van delen en kameraadschap. Bovendien worden verschillende sakes op verschillende temperaturen geserveerd, volgens het gezegde “Als een reiziger die een berg op en af gaat, wordt de sake veranderd voor zijn reis, zelfs als hij weer eindigt waar hij begon” Kamakura, vernoemd naar de woonplaats van chef-kok Youji Iwakura, heeft een op de oceaangolven geïnspireerde inrichting met ingetogen, geometrische ontwerpen en elegante eenvoud.

Site, reservering en routebeschrijving: meer info

De Bijenkorf

The Beehive, gelegen in South End, is Boston’s beste keuze voor live muziek tijdens het eten. Het restaurant boekt regelmatig jazzacts die een stijlvolle sfeer creëren te midden van het rustige geklets. Met zichtbare bakstenen, roodfluwelen gordijnen, antieke kroonluchters en een podium omringd door eettafels biedt het interieur van het restaurant een uitstekende setting voor een chique date of vergadering. Het menu is vrij standaard met goed gemaakte zalm, tonijntartaar, gegrilde rokjessteak, farrotto van zomerpompoen en ribbetjes op het bot.

Site, reservering en routebeschrijving: meer info

ReelHouse

De belangrijkste attractie van het ReelHouse is het uitzicht op de skyline van Boston. Aangezien het net over de haven in East Boston ligt, kunnen bezoekers een veerboot naar het restaurant nemen en een schilderachtige en romantische wandeling over het water maken. Het interieur heeft grote hoekramen met prachtig uitzicht op de ingang van de oceaan en een plafond dat lijkt op de romp van een schip, als aanvulling op het menu met voornamelijk zeevruchten. De buitenruimte is ook ideaal voor zomerse dagen aan het water.

Locatie, reservering en routebeschrijving: meer info

Troquet op Zuid

Voor een Franse eetervaring met veel wijn en de mogelijkheid van een proefmenu is Troquet op Zuid een uitstekende keuze. De wijnkelder op de begane grond heeft ongeveer 8.000 flessen, met nog eens 3.000 buiten, variërend in prijs van 39 tot 15.000 dollar. Bij elk gerecht wordt een wijnarrangement voorgesteld, dus maak gebruik van de uitgebreide selectie. Eend, biefstuk en zeebaars behoren tot de beste gerechten op het menu. Net als andere winkels in de industriële gebouwen van het Lederdistrict is het restaurant gevestigd in een omgebouwd pakhuis van een voormalig Amerikaans schoenenbedrijf. De inrichting is ruim en chic, met zachte gloeilampen en smaakvolle kunstwerken tegen het zichtbare metselwerk.

Site, reservering en routebeschrijving: meer info

Tenoch Mexicaans

Voor een snelle lunch kunt u moeilijk iets vinden dat zo lekker is als een torta campechana (een broodje met carnitas, avocado, tomaat, zwarte bonen en chipotle-saus) van Tenoch Mexican. Het restaurant biedt ook een grote verscheidenheid aan taco’s, burrito’s en andere Mexicaans-Amerikaanse hoofdgerechten, zowel vlees als vegetarisch. Met drie fysieke locaties in Groot-Boston en een foodtruck is de kans groot dat er een bij jou in de buurt is, waar je ook bent.

Site, reservering en routebeschrijving: meer info

Waar moet ik eten in Boston? Onze 10 favoriete restaurants - (2024)
Top Articles
Latest Posts
Article information

Author: Msgr. Refugio Daniel

Last Updated:

Views: 5893

Rating: 4.3 / 5 (54 voted)

Reviews: 93% of readers found this page helpful

Author information

Name: Msgr. Refugio Daniel

Birthday: 1999-09-15

Address: 8416 Beatty Center, Derekfort, VA 72092-0500

Phone: +6838967160603

Job: Mining Executive

Hobby: Woodworking, Knitting, Fishing, Coffee roasting, Kayaking, Horseback riding, Kite flying

Introduction: My name is Msgr. Refugio Daniel, I am a fine, precious, encouraging, calm, glamorous, vivacious, friendly person who loves writing and wants to share my knowledge and understanding with you.